Cultuur 2017-09-12T14:41:46+00:00

CULTUUR

 

Brussel is een stad met cultuur, daar is geen ontkennen aan. Van theater tot een underground dj-set: hier vind je werkelijk alles. KVS of de Munt zijn bekende instituten die je de absolute toppers laten zien. Naast deze grote vissen zijn er nog een hele hoop kleine pareltjes te ontdekken in Brussel.

THEATER

Fan van podiumkunsten? In Brussel blijf je zeker niet op je honger zitten! Je hebt de grote klassiekers waar je regelmatig topacteurs en -regisseurs aan het werk kan zien: Opera in De Munt,  theater in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), de BOZAR of het Kaaitheater. Maar ook in kleinere onafhankelijke zaaltjes kun je prachtige dingen ontdekken. Houd voor het aanbod in de stad zeker het magazine van BRUZZ in het oog. Zij maken elke week een handig overzicht, zodat je niets hoeft te missen.

MUSEA

Het cultuuraanbod in Brussel kan als nieuweling best overweldigend zijn. Daarom helpen we je graag op weg zodat je zeker alles kan halen uit je studententijd in de hoofdstad. Zo heb je de klassiekers, én de iets meer out-of-the-box musea. Kunst kijken doe je immers ook niet enkel in musea: kijk rustig rondom je en ontdek massa’s aan street art. ook tijdelijk expo’s zijn soms eye-openers, check zeker briklist.brik.be en bruzz.be voor meer info.

BIBLIOTHEKEN

In de Brusselse bibliotheken vind je, naast studieruimte, ook ontspannend leesmateriaal. Boeken uitlenen is in de bibliotheek helemaal gratis. Meer info over de activiteiten, de adressen en de openingsuren hieronder.

LEES MEER
X