Studeren in Brussel 2018-01-03T16:00:40+00:00

STUDEREN

Hoofdstad van België en Europa. Hippe metropool en volkse buurten. Een smeltkroes van talen en culturen. Brussel is de vestigingsplaats van multinationals, Europese instellingen, het NAVO- hoofdkwartier én nergens in het land vind je een stad met zoveel studenten als hier, met meer dan 25.000 Vlaamse en 50.000 Franstalige studenten. Een plaats waar je kan studeren op hoog, internationaal niveau én op mensenmaat. Van de A van agogische wetenschappen tot de Z van ziekenhuiswetenschappen: je vindt in Brussel zeker de opleiding die bij jou past. Ontdek hieronder alvast het aanbod van de partnerinstellingen van Brik.

MEER STUDEREN

INFODAGEN

Een opleiding kiezen, dat doe je niet in 1,2,3. Waar ga je studeren? Ga je op kot? Samenhokken met vrienden? De belangrijkste keuze is natuurlijk je studierichting. Een goede tip? Ga eens testen! Nieuwe schoenen pas je ook even voor je ze koopt … Ga naar de infosessies en opendeurdagen, volg enkele lessen mee tijdens de openlesdagen, vraag rond bij oudere studenten, … Snuif de sfeer op voor je beslist!

Lees meer

STUDY SPACES

Blokken in Brussel, dat doe je niet alleen! Brik organiseert drie keer per jaar, telkens tijdens de blok- en examenperiodes, de Study Spaces. Dit zijn rustige ruimten in Brussel waar studenten samen de examens kunnen voorbereiden. Sinds 2014 werkt Brik hieromtrent samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). 

Lees meer
X